ANDRÉ KERTÉSZ - L'intime plaisir de lire

Sursa: http://www.mnac.ro/events%20main_ro.htm

 

Muzeul National de Arta Contemporana
14.07.2011 – 28.08.2011
 
Expozitie realizata de Jeu de Paume Paris si Mediateca de arhitectura si patrimoniu a
Ministerului Culturii si Comunicatiei din Franta
 
 
Tema lecturii:
 
Fie ca se afla intr-o gradina, autobuz, o cafenea, o biblioteca sau un salon, pe o terasa sau în pat, la scoala sau la razboi, în picioare, asezat sau culcat, cititorul este peste tot: într-un alt univers si într-un timp care nu este cel prezent. El se afla în interiorul lecturii sale, în gândurile sale, în ceea ce afla, în ceea ce simte, într-o alta lume, reala sau imaginara.
 
Acest decalaj spatial si temporar, afectiv si spiritual a fost fotografiat de André Kertész, cu întelegerea initiatului. A facut-o cu blândete, fara sa interfereze sau sa perturbe cititorul pe care-l cunostea atât de bine. Astfel, si noi, datorita lui, împartasim placerea intima de a citi si de a vedea imagini. De a fi informati, de a sti, de a gusta cuvintele, de a calatori, de a ne simti legati de necunoscut sau de prieteni, de a aprecia emotiile, sentimentele inedite, de a descoperi noutatea.
 
Expozitia de fata reuneste o selectie de fotografii din colectia Mediatecii de arhitectura si patrimoniu a Ministerului Culturii si Comunicatiei din Franta.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Cautare