Centrul de memorie vizuala al Bucurestiului

Indignati-va! Iubim Bucurestiul!


Eu consider orasul ca un membru al familiei si asa cum am fotografii cu parintii, bunicii, copii etc asa am si fotografii cu orasul Bucuresti.


 
Sunt bucurestean si fotografiez Bucurestiul de 30 de ani. In toti acesti ani am surprins orasul cu bune si cu rele, cu evolutia sau involutia lui. Inainte de 1989 mi-a fost confiscat aparatul de fotografiat de cateva ori, de fiecare data pierzand filmul din aparat iar odata aparatul cu totul (din pacate in zilele noastre ne intalnim prea des cu aceeasi mentalitate "nu ai voie sa fotografiezi"). Cu toate acestea am continuat sa fotografiez orasul si sa tin la el.


 
De 3 ani sunt fondatorul si presedintele Asociatiei Bucurestiul meu drag. Asociatie care promoveaza cunoasterea Bucurestiului prin excursii si expozitii de fotografie. In aceasta perioada am organizat zeci de excursii si expozitii de fotografie, am scos fotografia din simeze si am adus-o in strada, in statiile de metrou, am adus fotografia in spatiul public.

In acesti ani am invatat foarte multe despre Bucuresti, despre oameni, despre faptul ca orasul, casa noastra, poate fi mai bun. Orasul suntem noi.

 

A venit vremea sa facem un Centru de memorie vizuala a Bucurestiului. Va fi mai mult decat o baza de date cu fotografii, va fi viata orasului surprinsa in imagini. Vom pastra clipa orasului, clipa noastra pentru pentru noi, pentru urmasii nostri.

 


 
Vom incepe cu fotografii selectate din arhiva asociatiei (pe www.orasul.ro sunt postate peste 85.000 de fotografii), din arhivele personale si de la colaboratori. Fotografiile postate pe orasul.ro sunt nepretuite, sunt momente care nu vor mai fi, care arata orasul asa cum este el, cu bune si cu rele.
Centru de memorie vizuala a Bucurestiului va fi un instrument de lucru si de documentare, din el vom extrage monografii foto ale orasului si ciclul Bucurestiul fotogenic - ghid de iubit Bucurestiul.

Haideti sa spunem impreuna povestea orasului nostru, asa cum il iubim, asa cum il traim in fiecare zi, asa cum ni se schimba sub priviri! Sa o spunem pentru noi, pentru copiii nostri, pentru cei care trec grabiti prin oras sau pentru cei care vin sa-l viziteze pe indelete.


Cu exceptia fotografiei din titlu facuta de Dan Moruzan toate fotografiile sunt facute Andrei Bîrsan

Haideti,
Andrei Bîrsan
Presedinte Asociatia Bucurestiul meu drag

Comentarii (8)

14 Jul 2011, ora 12:34
comentariu scris de gabriela vezelovici

intr-adevar, imaginile acestea cu vechiul Bucuresti sunt aur curat...si merita pastrate !

18 Jul 2011, ora 19:55
comentariu scris de Alexandru Rosu

O idee excelenta, sper sa contribuie cat mai multa lume la realizarea ei!

19 Jul 2011, ora 18:30
comentariu scris de Adrian Miclea

Este o idee foarte buna...si merita tot sprijinul organizatoric din partea tuturor celor pasionati de istoria unei capitale europene atipice...poate ca pentru a ne definii prezentul este necesar sa vedem ce am pierdut..iar ceea ce inca mai este in picioare trebuie sa fie reabilitat si promovat...daca sunteti de acord poate strangem un grup mai mare de lucru in aceasta privinta..va rog sa-mi trimiteti eventuale idei de lucru pe tema data...am lasat e-mailul pentru autentificare...multa bafta in continuare...

22 Jul 2011, ora 10:23
comentariu scris de cristi

Am vazut emisiunea de azi dimineata la B1, am intrat pe site convins ca voi vedea multe fotografii frumoase. "Site-ul orasul.ro are, in prezent, publicate 85551 fotografii". Atat de multe fotografii si atat de bine ascunse! Unde sunt ele, mai exact? Cate mii de click-uri trebuie date pentru a le vedea?

22 Jul 2011, ora 10:25
comentariu scris de cristi

La B1 ati aratat cateva fotografii vechi, s-a spus ca fotograful face asta de 30 de ani. Daca vrea sa imparta cu noi acele fotografii, unde sunt ele pe acest site? Stau de jumatate de ora sa dau click-uri si nu am ajuns la ele... :((

23 Jul 2011, ora 17:46
comentariu scris de Bogdan Catalin Cazacioc

Am citit despre acest centru de memorie vizuala al Bucurestiului pe site-ul Modernism si tin sa mentionez ca este o initiativa curajoasa. In acelasi timp as dori sa stiu daca acest centru isi va avea bazele pe www sau fizic, intr-o locatie din capitala. As putea contribui cu cateva fotografii personale ale Bucurestiului meu, daca sunteti interesati.

19 Aug 2011, ora 20:51
comentariu scris de Bogdan Cosmin Picu

tot respectul pentru aceasta initiativa..a celui care a creat-o si a celor care contribuie sau vor contribui la ea...

09 Oct 2011, ora 16:24
comentariu scris de Neculae JUNCU

Idee excelenta.Gata sa ajut acest proiect.

Adauga un comentariu

Cautare