ALTCEVA DE LA FESTIVALUL "STRADA ARMENEASCA" EDITIA 2013


Informatii galerie foto:

Nume: ALTCEVA DE LA FESTIVALUL "STRADA ARMENEASCA" EDITIA 2013
Descriere: MULTA LUME CHIAR DE LA PRIMELE ORE ALE DIMINETII LA FESTIVAL, DORNICA SA CUNOASCA OBICEIURILE,TALENTELE SI MAI ALES OAMENII DE SEAMA ARMENI CARE AU INFLUIENTAT SI ISTORIA ROMANIEI. Armenia este o tara micuta situata in Eurasia, intre Marea Neagra si Marea Carspica.Bucataria armeana are astfel radacini din cele mai diverse, un adevarat melting-pot de influente orientale, balcanice, grecesti, turcesti, libaneze si rusesti datorita perioadei petrecuta sub Regatul Rus. In mod traditional, armenii aseaza pe masa toate felurile de mancare, atat antreurile cat si cele principale, dar si toate bauturile, de la vodka, vin, tahn (bautura ce are la baza iaurt foarte gras) sucuri de fructe si apa. Cele mai multe dintre antreurile armene fac trimitere la traditia turca si libaneza, se servesc asa numitele mezzes (mai multe feluri asezate pe acelasi platou dintre care amintesc, humusul, borek (patiserie cu umplutura sarata, dulce sau carne), dolmas (un fel de sarmale din foi de vita dar nu numai, cu carne de oaie), tabboule si multe mezeluri, de la carnati, pana la pastrama. Pe langa toate acestea, masa e adesea inceputa cu o supa de iaurt sau pui iarna si salate de legume si branza vara. Totul este condimentat si cu ierburi aromatice.
Autor: Bodea Alexandru
Data adaugarii: 03 Aug 2013
Numar fotografii: 23

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Cautare