Martie de argint

Martie de argint

Galerii inscrise


Detalii

Martie de argint …. expozitie de fotografie
21 martie – 8 aprilie la magazinul F64
Vernisajul miercuri 21 martie ora 18.30 la magazinul F64

Fotografia pe film alb/negru are ceva din cautarile alchimistilor. Substante, retorte, termometre, mirosuri, temperaturi, timpi, lumina colorata care invaluie totul in mister.

Aparate de marit, cronometre, tavi, balante, uscatoare. O intreaga magie care transforma lumina in imagini dragi noua.
 
Cu totii avem acasa un album cu fotografii din care ne zambesc bunicii, parintii sau chiar noi de pe olita sau din clasa intai, amintiri nepretuite cu cei dragi.
 
Se spune ca argintul pastreaza spiritul celui care a facut fotografia, tot ce se poate, iar in albumele noastre avem numai spirite bune si frumoase.
 
Astazi, in era filmului digital, a disparut toata taina, tot mestesugul, tot farmecul, realizarii unei fotografii pe film.
Dar nu este prea tarziu, va puteti delecta si acum cu fotografia pe film, se gasesc de toate, de la doze de developat la substante si hartie foto.
 
Iar pe 21 martie va asteptam la o expozitie dedicata fotografiei alb/negru pe film: "Martie de argint".
De ce martie? Martie pentru ca este prima luna de primavara, de aparitie a ghioceilor care te fac sa fii mai bun, mai optimist, iar un "tratament" cu fotografie pe film este numai bun.
 
Miercuri, 21 martie, incepand cu ora 18.30, la magazinul F64 Asociatia Bucurestiul meu drag va invita la o expozitie de fotografie mai deosebita: fotografiile sunt expuse ca 36 "role" de film alb/negru de format 1,26x0,15m.
 
Magazinul F64 este o gazda minunata pentru “rolele de film” ale expozitie, vom avea bucuria sa cumparam materiale pentru laboratorul foto si filme alb/negru la un pret cu 5% mai mic.
 
Rolele de film au fost “developate” de Marcel in laboratorul propriu DURST LAMBDA de la AME design (www.amedesign.ro) printr-o tehnologie traditionala de realizare a fotografiilor (expunere pe materiale fotosensibile si apoi developate in proces chimic traditional). In literatura de specialitate acest material este numit duraclear (are suportul transparent) si este folosit pentru aplicatii care se doresc a fi transparente (de exemplu vitralii). Alte materiale fotosensibile sunt: hartia mata, lucioasa, metalica si filmul pentru casete luminoase, renumitul duratrans (suport alb-lăptos).
 
Domnul Mihai Musceleanu de la "Atelieru' de poze" ne va aduce aminte de principalele etape ale dezvoltarii fotografiei pe film.
De asemenea vom putea admira un laborator foto echipat complet amenajat de  Atelieru’ de Poze by IMATECH.
 
Martie de argint este un proiect marca Asociatia Bucurestiul meu drag
 

Andrei Bîrsan
Presedinte Asociatia Bucurestiul meu drag


Fotografii


Comentarii (1)

22 Mar 2012, ora 0:33
comentariu scris de Cornel Hlupina

Felicitari tuturor si in mod special lui Andrei, pentru perseverenta in a duce fiecare idee pana la capat.

Adauga un comentariu

Cautare