Bucurestiul in alb si negru - Casa Schiller

Bucurestiul in alb si negru - Casa Schiller

Galerii inscrise


Detalii

Asociatia „ Bucurestiul meu drag”, impreuna cu Casa de Cultura „Friedrich Schiller” va invita joi 10 iulie 2014, ora 18,30 la vernisajul expozitiei de fotografie Bucurestiul in alb si negru , care va avea loc la sediul Casei de Cultura „ Friedrich Schiller ” (Str. Batistei, nr.15).

 

La 555 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului, veti putea vedea un Bucuresti clasic si elegant prezentat in 36 fotografii alb-negru realizate de membrii asociastiei noastre. Este o reexpunere a expozitiei din toamna 2013 intr-o ambianta de Bucuresti interbelic – Casa Schiller.

Capitala a unui pamant tragic unde adesea totul sfarseste in comic, Bucurestiul s-a lasat in voia evenimentelor fara acea rigiditate si, prin urmare fara acea fragilitate pe care o provoaca mania. Iata de ce, strabatand curba sinuoasa a unui destin picaresc, Bucurestiul a ramas vesel.” (Paul Morand, 1935)

Expun: Alfredo Padron, Anca Coman, Andreea Grigorescu, Andrei Birsan, Andrei Bosoiu, Calin Andrei Stan, Carmen Gradinaru, Catalin Dinculescu, Cornel Hlupina, Cornel Petrescu, Cristian Bucur, Cristian Ihart, Cristina Badescu, Cristina Tinta, Daliana Pacuraru, Dan Moruzan, Daniel Gheorghita, Diana Chiriac, Eli Driu, Elisei Noata, Iulia Herescu, Leonard Butusina, Marcel Eremia, Maria Livia Chiorean, Mihai Petre, Mihai Roznovanu, Mirela Momanu, Monica Balareanu, Monica Miron, Neculae Juncu, Radu Iacob, Razvan Preda, Roberto Iosupescu, Sergiu Sfetcu, Stefanel Vlad, Victor Ciurea, Vlad Eftenie.

 

Curatorul expozitiei este Mirela Momanu.

Va prezenta: Andrei Birsan, presedintele Asociatiei „ Bucurestiul meu drag”

Ilustratia muzicala: prof. Dumitru Sascau

Coordonator proiect: Aurora Fabritius

 

Seria de imagini prezentata in expozitie ilustreaza conceptul deportret urban, analizat si prezentat ca instrument de lucru, cu termen de noutate, in cadrul analizei imaginii spatiului urban cu vocatie comunitara. Timpul deschide o dimensiune filosofica, oferind multiple chei de citire ale dimensiunilor sale la scara urbana. Imaginile se transforma  pastrand memoria orasului , a oamenilor si a gesturilor efemere care se petrec, fotograful si fotografia ramanand martori.

Bucurestiul nu isi pastreaza urmele, inlocuindu-se pe sine cu aproape fiecare noua zi. Orasul ajunge sa-si piarda urma in propriul praf. Raman insa oamenii, acele prezente discrete dar atat de deschise a povesti orasul carea fost. Tranzitia de stare este nuantata prin cadre care evoca de data aceasta un plan afectiv. Nota de umor nu lipseste  spiritului bucurestean.

Exercitiul de investigare in planul imaginii cadrului urban isi poate dovedi astfel capacitatea, prin reflectarea sa la nivelul alcatuirii unui portret urban, de a se constitui intr-un instrument util de analiza poetica a realitatii urbane cotidiene.” (Vlad Eftenie, „ Bucurestii in tranzitie”)

 

Fotografiile sunt minunat tiparite de AME Design (www.amedesign.ro ).

Parteneri: Nikon Romania www.nikonisti.ro, Scoala de fotografie Frelancer www.freelancer.ro

Gazda:Casa de Cultura “Friedrich Schiller”, www.casaschiller.ro

Parteneri media: www.phototeam.ro, www.modernism.ro, www.comunitatefoto.ro, www.foto-magazin.ro, www.B356.ro, www.rri.ro, www.photomagazine.ro, www.foto4all.ro, www.tvcity.ro

 

Cu prietenie,

Andrei Birsan
Presedinte Asociatia Bucurestiul meu drag

 

Asociatia Bucurestiul meu drag - memoria vizuala a orasului www.orasul.ro

Merita sa descoperim pentru noi toti si pentru copiii nostri farmecul locului, oamenii si traditiile care l-au construit, care i-au definit spiritul si care intr-un fel sau altul interfereaza zilnic cu prezentul nostru. Prin excursii, expozitii si revista Bucurestiul meu drag promovam cunoasterea orasului, asa cum este el, cu bune si cu rele.

https://www.facebook.com/bucurestiulmeudrag

  

Casa de Cultura “Friedrich Schiller” www.casaschiller.ro

A fost infiintata la 1 iunie 1957 si se afla sub indrumarea, coordonarea si controlul Primariei Municipiului Bucuresti.

Casa de Cultura “Friedrich Schiller” organizeaza activitati culturale, educative, sociale  pentru etnicii germani din Bucuresti, cu precadere pentru comunitatea evanghelica si  catolica, care activeaza in cadrul Forumului Democrat al Germanilor din Bucuresti,  pentru elevii de la liceul “Hermann Oberth” si studentii de la Catedra de Germanistica a  Universitatii din Bucuresti, sectiile in limba germana de la Universitatea Politehnica si  Academia de Studii Economice, promovand constant conservarea mostenirii culturale germane din Romania, precum si realizarile culturale actuale ale etnicilor germani din  tara si Germania.

Dispune de o biblioteca pentru copii si tineret, realizata in colaborare cu Ambasada R.F. Germania si a Institutului Goethe Bucuresti.

 

AME design (www.amedesign.ro)

AME design cu echipamentul DURST LAMBDA©, rezolva multele probleme aparute ca urmare a utilizarii tehnologiei cu inkjet: dungi vizibile, disparitia accidentala a unor culori din imaginea printata, viteza scazuta de printare, costuri mari de productie pentru calitatea maxima.

Ne adresam astfel in egala masura pietei fotografilor – extrem de pretentioasa si pietei publicitare cu pretentii mari in realizarea unui print impecabil de mari dimensiuni, cu stabilitate si repetabilitate a culorilor pentru o aceiasi imagine printata la intervale mari de timp si care sa poata deci reproduce exact culorile de brand dorite.

 

Nikon este martorul transformarii orasului tau www.nikonisti.ro.

Nikon este companie japoneza din 1917 specializata in productia de echipamente foto. Nikon este alaturi de Asociatia Bucurestiul Meu drag de peste 7 ani, timp in care am suprins transformarea orasului din toate zonele Bucurestiului. Multe dintre fotografiile din expozitie au fost facute cu Nikon si reflecta cu fidelitate detaliile urbanistice.

 

Scoala de fotografie Frelancer SFF www.freelancer.ro

Inainte sa fie un limbaj, fotografia e arta. Inainte sa fie arta, fotografia e un mestesug. Inainte sa fie mestesug, fotografia e fizica, mecanica, optica, chimie, electronica, informatica, atitudine, comunicare, orientare. Inainte sa fie toate acestea, fotografia este pasiune. Poti invata cu noi mai intai alfabetul, mai apoi cuvintele si in cele din urma cum sa faci versuri, eseuri sau metafore in fotografie pentru ca, nu-i asa, fotografia este un limbaj. Cursul de tehnica fotografica organizat de SFF este acreditat CNFPA.Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Cautare