Blow up povestea unui detaliu

Blow up povestea unui detaliu

Galerii inscrise


Detalii

Tu ce detalii ai surprins azi?

Facem fotografii, surprindem momente pe strada, cunoastem oameni prin intermediul obiectivului, insa ne uitam cu atentie la imaginile inregistrate de aparatele noastre de fotografiat? Ce povesti am surprins fara sa vrem, ce evenimente s-au scris in memoria aparatului, fara ca macar protagonistii lor sa aiba habar? Si exista posibilitatea sa fi surprins ceva ce ne va schimba viata?

I-am rugat pe fotografii amatori sau profesionisti sa faca acest exercitiu si sa extraga detaliile care le atrag atentia dintr-o imagine surprinsa de noi in Piata Universitatii. Au selectat, au marit, au prelucrat, iar noi am tiparit rezultatul si vrem sa vi-l aratam si voua, intr-o expozitie inedita.

 

Vernisajul expozitiei va avea loc vineri, 24 octombrie, de la ora 18, la Cinemateca Romana, sala Eforie, intr-un eveniment organizat de Asociatia Bucurestiul meu drag, cu sprijinul Arhivei Nationale de Filme - Cinemateca Romana, Institutul Italian de Cultura din Bucuresti si Nikon Romania.

 

Tot atunci va invitam si la vizionarea* filmului Blow-up, de la care a pornit si ideea acestei expozitii: un fotograf care surprinde in imagini un moment tandru intre doi indragostiti, insa realizeaza, atunci cand developeaza si mareste fotografiile, ca s-ar putea sa fi fost martorul unei crime.

Cateva cuvinte despre acest film ne vor spune invitatii nostri speciali, domnul Cristian Tudor Popescu si domnul Mihai Fulger, director Cinemateca Eforie.

Daca v-am facut curiosi, va asteptam vineri la film si expozitie!

*costul pentru vizionarea filmului este de 10 lei, care se platesc la casieria cinematografului.

Vom expune o fotografie facuta la rezolutie mare cu aparatul Nikon D810, de catre Mihai Petre si 45 de fotografii cu detalii extrase de: Adrian Tache; Alexandra Pasca; Alexandru Corneanu; Anca Tomoroga; Andrei Birsan; Andreia Birsan; Camelia Stan; Claudia Balaban; Cosmin Andrei; Cosmin Tuduran; Crisanta Maciuceanu; Cristi Moise; Cristian Munteanu; Cristian Oeffner Oprea; Cristin Dumitru; Cristina Dumitru; Dan Sendroiu; Dana Iordan; Daniel Mihai; Delia Cozma; Ela Ionescu; Eli Driu; Eliza Breajen; Gabriela Almaciu; Gelu Coltau; Ileana Partenie; Ionut Rusu; Jake Stimpson; Lavinia Visan; Leonard Butusina; Lucia Simion; Mariana Popescu; Marilena Ditrik; Mihaela Mandru; Mihaela Motaianu; Mihai Petre; Mirela Momanu; Nic Hanu; Nicu Buculei; Radu Iacob; Renate Storch; Roberto Iosupescu; Sabin Prodan; Serban Vornicu; Viorel Pirjan.

 

Blow-up filmul:

Filmul are la baza povestea Funigei de Julio Cortazar (in Romania a aparut la Polirom in volumul “Manuscris gasit intr-un buzunar si alte povestiii”). Filmul regizat de Michelangelo Antonioni in 1966 a castigat marele premiu la Canes in 1967. In film actorul foloseste un Nikon F. Actorul principal David Hemmings a murit in Bucuresti in decembrie 2003 in varsta de 62 ani.

 

Nikon F

Nikon F a revolutionat industria fotografica pentru ca a fost primul aparat foto care, pe langa faptul ca a rezolvat problemele considerate inerente unui SLR, a oferit primul sistem complet de obiective si accesorii. In cativa ani de la lansarea lui Nikon F in 1959, erau deja disponibile obiective cu distante focale intre 6 si 600mm, vizoare diverse, ecrane de focalizare interschimbabile si toate accesoriile necesare pentru orice tip de fotografie, de la microfotografie la astrofotografie. Nikon F oferea asadar sistemul modular perfect atat pentru profesionisti, cat si pentru fotografii amatori, dublat de multimea obiectivelor, care a depasit foarte repede concurenta in ceea ce priveste numarul si diversitatea.

Constructia lui Nikon F se baza pe cea a rangefinderului Nikon SP. S-ar putea spune ca Nikon F este un Nikon SP cu pentaprisma si vizor reflex. Vizorul era insa unul unic in acel moment, fiind primul din lume care oferea acoperire de 100% a cadrului.

 

Parteneri:

- Asociatia Bucurestiul meu drag www.orasul.ro

- Arhiva Nationala de Filme - Cinemateca Romana, sala Eforie (Jean Georgescu) www.anf-cinemateca.ro

- Institutul Italian de Cultura din Bucuresti http://www.iicbucarest.esteri.it/IIC_Bucarest

- Nikon Romania www.nikonisti.ro

Parteneri media: www.phototeam.ro , www.modernism.ro , www.comunitatefoto.ro , www.foto-magazin.ro , www.B356.ro , www.rri.ro , www.photomagazine.ro , www.foto4all.ro , www.radioromaniacultural.ro , www.tvcity.roFotografii


Comentarii (1)

20 Oct 2014, ora 12:44
comentariu scris de Funeraul

Abias astept! Un evenimt farte frumos

Adauga un comentariu

Cautare