Zoo excursie_2010

Zoo excursie_2010

Galerii inscrise


Detalii

Data - sambata 01 mai 2010
Ora intalnire - 08.45
Loc intalnire - Statia de metrou Pipera, afara, se merge cu un autobuz inchiriat special pentru noi de la statia de metrou la Gradina Zoologica. La intoarcere vom lua mijloace de transport de la Baneasa Shopping City

Traseu:
Statia de metrou Pipera
Gradina Zoologica
Padurea Baneasa
Baneasa Shopping City www.baneasashoppingcity.ro
 
Costuri:
Transport cu autobuzul de la statia de metrou Pipera la Gradina Zoologica: 4 lei
Taxa vizitare Gradina Zoologica: 13 lei adultii, 6,5 lei pentru copii
Taxa fotografiere in Gradina Zoologica: Gratis, avem aprobare sa fotografiem fara nicio taxa

Istoric zona

Gradina Zoologica Bucuresti

Gradina Zoologica Bucurestia luat fiinta in anul 1955 sub forma unui serviciu al Sectunii Gospodariei Comunale din cadrul Sfatului Popular al Capitalei.
La acea data, mici efective de animale erau raspandite in parcurile Cismigiu, Carol I, Herastrau si in Padurea Baneasa.
Intre anii 1955-1959 are loc o concentrare progresiva a animalelor in cadrul Coltului Zoologic Baneasa, unde la 1 Mai 1959 s-a deschis primul sezon de vizitare.
Incepand din 1962, titulatura institutiei a devenit Gradina Zoologica Bucurestisi in acelasi an, a fost inclusa in Anuarul International al Gradinilor Zoologice (International Zoo Yearbook, editat de Societatea de Zoologie din Londra).
Gradina zoologica, avand suprafata totala de 5,85 ha, este un asezamant public  care intretine si expune colectii de animale vii, salbatice, indigene si exotice, in vederea realizarii a doua principale deziderate: conservarea faunei (avand prioritate speciile amenintate cu disparitia) si instruirea, educarea si recreerea publicului vizitator.
 
Adresa: Aleea Vadul Moldovei, nr. 4, sector 1, Bucuresti, Romania
Telefon 2690600 , fax 269 06 05, e-mail, web: www.zoobucuresti.ro
 
Program de vizitare
Zilnic: 9 - 17                                        
Sambata, Duminica: 9 - 17
 
Pret bilete Zoo Baneasa
Copii - 6,50 lei
Adulti - 13 lei
 

Comentarii (4)

02 May 2010, ora 21:24
comentariu scris de Andrei Bîrsan

Imi place cum miroase padurea Baneasa, are un miros mai deosebit, mai puternic. Imi aduce aminte de copilarie. Gradina Zoologica am regasit-o intr-o stare mult mai buna, custile sunt mai mari, este mult mai curata si mai ingrijita

03 May 2010, ora 0:28
comentariu scris de Mihai Semeenscu

o zi frumoasa ,animale de toate felurile garduri inalte si prea dese cu gardieni la datorie ...cateva cadre bune ...

04 May 2010, ora 7:24
comentariu scris de Marian Niculae

O excursie cu adevarat reusita, mai ales ca in a doua parte urmaream la limita poligonului de tir o Fata (baiat?!) Morgana - pe Andrei. "Unde e Andrei?" "Andrei e inainte!" "Atunci inainte, flacai!" Si l-am tooot urmarit pana ne-am trezit opt rataciti la una dintre marginile padurii (se pare ca fiecare padure are mai multe margini). "I will survive!" era motto-ul nostru si deja vedeam o alta serie finala la "Lost". Andrei, era rece berea la terasa? Micii erau buni?

04 May 2010, ora 12:00
comentariu scris de Ana -Maria Niculae

O zi frumoasa de primavara, soare si buna dispozitie... La finalul evenimentului, cine ar mai putea spune ca o excursie la zoo nu se poate transforma intr-o adevarata aventura? (cu exceptia celor rontaiti de vreun animalut, bineinteles). PS: Andrei, deja ne antrenam ptr urmatoarea excursie :)

Adauga un comentariu

Cautare