Vernisaj Bucurestiul in alb si negru

Vernisaj Expozitia “Bucurestiul in alb si negru”
de Ciprian Dumitrescu (http://www.cipriandumitrescu.com/)
Ieri, 01 octombrie 2010, a avut loc vernisajul expozitiei de fotografie “Bucurestiul in alb si negru”. Aceasta va fi gazduita de Cafeneaua Verona, de la subsolul Librariei Carturesti pana pe data de 15 octombrie 2010. Cei care nu ajuns la vernisaj pot asadar sa o viziteze.

Initiata de neobositul Andrei Birsan, presedintele Asociatiei “Bucurestiul meu drag” si realizata cu profesionalism de catre Dan Moruzan, curatorul expozitiei (www.danmoruzan.ro) a avut un vernisaj iesit din tipare. Adica nu a inceput direct la locatia de la cafeneaua Verona ci in statia de metrou Unirii 1.
 
Asadar la ora 18.30 o parte din expozanti ne-am intalnit pe peronul statiei de metrou Unirii 1 pentru a ridica fotografiile si a le prezenta bucurestenilor. O idee foarte buna mai ales ca multa lume poate nu are timp sau nu a afla de expozitiile organizate in oras.
 
S-a facut impartirea fotografiilor si am pornit vernisajul intinerat al expozitiei.
 
Pentru a da ocazia trecatorilor sa arunce o privire pe fotografii s-a stationat cateva minute pe peronul fiecarei statii din drumul nostru.

Foto: Andrei Vocurek
Si bineinteles, nu a lipsit fotografia de grup unde spectatorii ne-au bombardat cu lumina blitz-urilor.
Ajungem la Unirii doi unde stam si aici cateva minute.
In asteptarea metroului catre destinatia finala, Piata Romana.
Asa cred ca am avut si prima expozitie din oras intr-un tren de metrou. Ar fi o idee minunata daca s-ar putea face una de mai lunga durata in interiorul trenurilor. Cred ca ar mult mai placuta si interesanta calatoria cu metroul. Si ne-ar mai rupe de stresul cotidian.
Se ajunge si la Unversitate unde am poposit un pic in si in pasaj. Plecam spre Piata Romana.
La Piata Romana un grup de ciori parca saluta sosirea noastra cu nistre croncanituri puternice.
Ajungem si la destinatia finala a fotografiilor noastre. Cafeaneaua Verona de la Libraria Carturesti.
Aici suntem intampinati de bucatele alese ale toamnei: nuci, mere, turta dulce si mai ales must si tuica (ca intaritor).
Dupa ce toate fotografiile s-au asezat cuminti la locurile lor am dat un tur pentru a vedea toata expozitia.
Cam acesta a fost fotoreportajul vernisajului, dintr-o frumoasa si interesanta seara de toamna.
Ma bucur mult ca acest minunat eveniment a avut loc si sa speram ca vom avea parte de mai multe asemenea expozitii inedite. Galeria completa a expozitiei,pentru cei care nu sunt din Bucuresti, o puteti vede aici: http://orasul.ro/expozitiifoto/view/bucurestiul-in-alb-si-negru.html
 

Comentarii (8)

03 Oct 2010, ora 20:06
comentariu scris de Andrei Bîrsan

Dan Moruzan a facut ca aceasta expozitie sa fie "altceva". Sa ne dorim sa intre in traditia Asociatiei Bucurestiul meu drag. Iti multumesc Dane

04 Oct 2010, ora 10:54
comentariu scris de Claudiu NH

Pentru mine a fost prima participare la un astfel de eveniment, asa ca ineditul a fost multiplicat ... si asta datorita organizatorilor, gazdelor si tuturor participantilor, expozanti sau privitori. Va multumesc din nou tuturor, felicitari pentru reusita si la cat mai multe si frumoase astfel de placute "intamplari" Claudiu NH

04 Oct 2010, ora 17:38
comentariu scris de Crisanta Maciuceanu

Felicitari pentru Cristina Dumitru pentru toate bunatatile pregatite, cu care ne-a rasfatat!

04 Oct 2010, ora 17:43
comentariu scris de Evelyne Croitoru

Pe peronul staţiei de metrou Piaţa Unirii 1, apoi Piaţa Unirii 2 în jur de 30 de fotografi amatori şi-au prezentat creaţiile călătorilor. Vernisajul, absolut atipic, a continuat în staţiile Universitate şi Piaţa Romană, cu scurte staţionări pe peroane. Inedita expoziţie a reuşit implicarea publicului călător în viaţa de zi cu zi a comunităţii dar şi dezvăluirea unor aspecte din latura nevăzută a oraşului. S-au exprimat opinii de către călători în sensul organizării unor expoziţii permanente în zone de vizibilitate din staţii în scopul diminuării stresului cotidian. Periplul s-a încheiat la Librăria Cărtureşti (Cafeneaua Verona) unde fotografiile au fost expuse pentru o perioadă de două săptămâni; expozanţi şi vizitatori deopotrivă au fost întâmpinaţi de gazde cu dovleac copt, mere, nuci şi must. Manifestarea a trecut dincolo de nivelul exersării competenţelor de comunicare, devenind instrument de sensibilizare a semenilor faţă de ceea ce ne înconjoară. Şi prin acest nou proiect cultural parteneriatul “Metrorex” şi “ Bucureştiul meu drag” speră să transforme aspectele cotidiene, locurile şi oamenii pe langă care trecem zilnic, în repere vii şi relevante ale vieţii noastre, ce merită să fie considerate speciale pentru a fi respectate şi păstrate.Consideram demersul un succes si va felicitam inca o data!

04 Oct 2010, ora 18:04
comentariu scris de Adriana Mihalea

FELICITARI!!! si la cat mai multe activitati inedite.

05 Oct 2010, ora 18:11
comentariu scris de Mihaela Petre

Felicitari tuturor celor care s-au ocupat de acest vernisaj(organizatori si participanti),a fost superb-am colindat cu fotografiile si la final am primit drept rasplata:must,mar copt,nuci,dovleac copt.

15 Oct 2010, ora 11:15
comentariu scris de JUNCU

Felicitari tuturor, organizatorilor si participantilor. La noi evenimente similare.

21 Oct 2010, ora 20:29
comentariu scris de kaisu

kiitos! Oli ilo katsoa hyvä calleria taide.. herkullista ruokaa ja hedelmiä.. nam..tuli nälkä.. terveisiä suomesta. Finland (intr-o traducere marca"Google tranlslate": Vă mulţumim! A fost o placere sa ma uit la un bun Calleri de artă .. produse alimentare delicioase şi fructe .. nam .. am foame .. Salutări de la Finlanda.)

Adauga un comentariu

Cautare