Articole

Mihai Petre castiga Wiki Loves Monuments

Este o fotografie care arata situatia tragica a monumetelor din Romania. Intr-o lume indiferenta la soarta lor, la ce reprezinta, ruinele Manastirii Chiajna sfideaza timpul si mai ales timpurile.

Fuji X10 - farmecul discret al burgheziei

Fuji X10 Un compact cu zoom manual si pret de DSLR entry level, hmmmm.
De ce as da atatia bani pe un compact? Pentru ca este ALTCEVA, pentru ca te simti bine cu el, pentru ca te reprezinta: clasic, elegant, puternic.
Pentru ca face fotografii bune.

Medalia de bronz AAFR la Cupa Fotocluburilor pentru Asociatia Bucurestiul meu drag

Oamenii de la tara au o imagine mai realista despre timp. Ei stiu ca nu pot sa-l pacaleasca. Toate lucrurile se fac la vremea lor: semanatul, stropitul pomilor, culesul viei, aratul de toamna, pregatirea lemnelor de foc pentru iarna. Fiecare activitate isi cere o parte din timp. Prin comparatie timpul oamenilor de la oras pare mai scurt, comprimat, insuficient.

Fotohaiku - despre fotografia pentru haiku

Haiku-ul este cea mai scurtă formă de poezie. De provenienţă niponă, este o lirică cu formă fixă: 3 strofe de câte 5/7/5 silabe. Haiku-ul clasic are ca temă natura în continuă schimbare, ciclul anotimpurilor şi amprenta pe care şi-o pun acestea asupra lumii înconjurătoare. De aceea, în haiku există un cuvânt sezonier, numit kigo, care indică direct sau indirect (asociativ) anotimpul în care se petrece „acţiunea” din poem.

A fi (sau a nu fi) fotograf

 

copertaO noua carte - o recomandare - din colectia "Diafragma 9": A fi (sau a nu fi) fotograf - un dialog intre Bill Jay, mereu jovial, destins si  David Hurn, precis şi foarte atent cu cuvintele. Suntem martorii unei prietenii rare şi mai ales, avem privilegiul de a face o incursiune în minţile a doi mari fotografi. 
 
Pentru că orice om care se consideră fotograf, fie el amator sau profesionist, ar trebui să ştie câteva lucruri importante ce se găsesc în această carte. Mai ales în România de azi, unde gândirea critică rezervată fotografiei e atât de minunată, încât lipseşte aproape cu desăvârşire. O să mă mulţumesc să amintesc succint doar câteva din multele motive pentru care cartea lui David Hurn şi Bill Jay trebuie citită, recitită şi mai ales, asumată.

Cu si despre arhitecti. Sa citim despre arhitectura

Pe zi ce trece tiparul pierde teren. Azi poti fi la curent cu orice ce fara sa fie nevoie sa rasfoiesti un ziar sau o revista,  acum “navighezi” printre articolele publicatiilor.
Iar revistele mai cu “staif” au variante on-line gen zinio. Sigur acesta va fi viitorul, totul la purtator, reviste, carti, ziare intr-o tableta cat un caiet de caligrafie.

Fascinatia detaliului. Cadrul citadin intre poveste si emotie

Fascinatia pe care detaliul il exercita asupra arhitectilor este explicabila. Atenti la detalii, ei afla acolo desavarsirea gestului conceptiei, executiei si existentei produsului gandirii lor. Vizitand obiecte de arhitectura cu valoare unanim acceptata si afirmata de-a lungul istoriei, se pot observa reactii multiple in fata minunatiei detaliului, de la oameni care-si plimba degetele peste suprafete perfect finisate si isi iau notite pana la simple exclamatii mute, privirea nestiind ce sa fixeze, interesul fiind poate dirijat in cu totul alta parte, urmand simturile.

Efecte speciale direct in aparatul Sony NEX-5

Nu este o premiera dar a fost o bucurie cand Sony a introdus la Nex 3 si 5 efecte speciale (Picture Efect) direct in aparatul de fotografiat. Adica fara sa ai nevoie de nicun program de editare poti face fotografiile sa arate altfel.
Efectul este vizibil live, nu dupa prelucrarea fotografiei, iar aplicarea lui se face instantaneu, nu exista timpi de asteptare pentru procesare.

Centrul de memorie vizuala al Bucurestiului

Indignati-va! Iubim Bucurestiul!
 
Eu consider orasul ca un membru al familiei si asa cum am fotografii cu parintii, bunicii, copii etc asa am si fotografii cu orasul Bucuresti

Nevoia de a lua

Oare chiar atat de barbari suntem incat nu putem trece pe langa o floare frumoasa fara a o rupe?
Chiar nu putem admira un lucru fara a lua si acasa din el?
Oare daca-mi place x5-ul vecinului, musai sa iau o oglinda, un stergator, ceva, la mine acasa???
De ce nu putem admira frumosul doar la nivel spiritual si avem neaparata nevoie de un fragment material.

Pagini: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Cautare