Worldwide Photowalk

 

Anul acesta Asociatia Bucurestiul meu drag a participat la Worldwide Photowalk. 

S-au inscris peste 70 de doritori, 50 pe lista oficiala restul pe lista de asteptare. Dupa terminarea excursiei fiecare din cei 50 trebuia sa posteze cate o fotografie. Din pacate numai 23 au postat. Este adevarat ca au fost cativa care au vrut sa se retraga considerand ca nu au fotografii suficient de bune iar altii nu au putut sa mai vina in excursie, din pacate nu s-a mai putut.

Din cele 23 de fotografii postate am ales fotografia de mai jos. Castigatorul este Marian Tanase. Dece? Pentru ca mi-a placut.

Am facut un top cu 3 fotografii, nu era pe primul loc, era pe al doilea. Fotografia de pe primul loc era buna din toate punctele de vedere dar transmitea un mesaj trist, era un sablon pentru Romania zilelor noastre (indiciu, este facuta de o fata).

Puteti vedea fotografiile participante la:

http://worldwidephotowalk.com/walk/bucharest-bucuresti-romania/

Andrei

 

 

Comentarii (27)

06 Aug 2010, ora 18:33
comentariu scris de Dan Moruzan

OK. Felicitari castigatorului.

06 Aug 2010, ora 18:57
comentariu scris de Tomoiala Cristian

Tot respectul pt. Marian Tanase! Dar de ce nu-i spunem si ei numele: Mihaela Motaianu, banuiesc ca merita macar atata lucru. O fotografie excelenta, gri, plina de expresii si contradictii. Sper ca cei de la fotowalk au impus asta si nu a fost decizia ta. Foarte reusit dpdv tehnic si panul Mirelei Momanu! O zi frumoasa!

06 Aug 2010, ora 19:11
comentariu scris de mihaela petre

Imi place fotografia,un cuplu care foloseste joaca pt a iesi din monotonia cotidiana...

06 Aug 2010, ora 21:10
comentariu scris de florin

Nu prea o vad cistigatoare, sunt altele mult mai bune, cea de pe bicicleta este muuult mai buna ca fotografie de exemplu

06 Aug 2010, ora 21:40
comentariu scris de Florica Jianu

nu stiu cine e castigatorul...sa ni-l prezinti si noua ! am banuiala ca e novice in fotografie caci subiectul e fix pe centru. oricum felicitari pentru reusita ! personajele din imagine sunt jucause, dar tipul cu pricina se expune pericolului de a cadea, caci se aluneca pe acel postament, oare era si un copil in carut ? aoleu... nu ma pot abtine sa nu carcotesc, nu o vad ca pe cel mai reusit cadru, dar iti respect decizia. imi place fotografia mirelei momanu, a lui corneliu munteanu si cea a lui dan moruzan

06 Aug 2010, ora 21:50
comentariu scris de Roberto Iosupescu

felicitari... in fond distractia a fost mare... ca de obicei... ca sa nu mai zic de berea de la sfarsit... :)

06 Aug 2010, ora 22:18
comentariu scris de Neculae JUNCU

Felicitari castigatorului. Mie imi place. Un instantaneu reusit. Si un lucru bun,edilii orasului trebuie sa ia masuri pentru a putea urca/cobori cu carucioarele ptr copii si ale handicapatilor.

06 Aug 2010, ora 22:59
comentariu scris de Cosmin Andrei

felicitari pentru alegere, foarte sugestiva imaginea! pacat ca nu e incadrata tocmai potrivit (cropul mic pe care de aici - http://www.orasul.ro/articles/ - mi se pare de nu stiu cate ori mai potrivit.. ) si asa de la distanta (ca deh, iarasi n-am putut veni) mie foarte interesanta (in afara de cea a Mihaelei) mi se pare imaginea asta - http://www.orasul.ro/photos/view/50792 - a lui Cornel Hlupina desi clar nu transmite un mesaj asa de vesel si de relaxat ca imaginea aleasa de tine ...

06 Aug 2010, ora 23:45
comentariu scris de mihai

Parerea mea ca poza cistigatoare nici nu sar afla in top 5, sunt alte poze mult mai bune. Poate ca deranjeaza comentariul meu, dar...asta e adevarul, este o poza slaba , nu stiu de ce a fost aleasa cistigatoare?

07 Aug 2010, ora 17:32
comentariu scris de mihai mitrea

as putea spune cu un gust amar felicitari castigatoarei dar cu sigutnta sunt alte fotografii sunt mult mai sugestive de cat cea castigatoare si nu vreau sa dau nume pentru ca nu fac parte din juriu dar sigur sistemul de votare a fost unul inorect pentru participanti

07 Aug 2010, ora 21:04
comentariu scris de Natalia Dabija

Mie mi se pare f buna alegerea.E o poza care-ti inspira ceva - bucurie, unitate, libertate si mi se pare cam exagerat sa ne gandim acum ca tipul aluneca..:P Mi-a placut si poza Marilenei, a dl-ului Iosupescu, cat si a Mirelei, insa a Mirelei mi se pare interesanta pentru efectul obtinut si pentru faptul ca e greu de facut, dar nu are vreun mesaj. Si da, sunt si eu de-acord - cropul pozei castigatoare arata si mai bine.

07 Aug 2010, ora 21:17
comentariu scris de Natalia Dabija

In ceea ce priveste poza Mihaelei, e ok, insa nu stiu de ce judec si dupa cat de greu a fost sa obtii o anumita imagine si stim cu totii ca acei copii numai asta si asteptau - sa fie fotografiati. pe de alta parte, cei care vor vota aceste poze mai departe chiar nu sunt interesati de acest detaliu...

07 Aug 2010, ora 23:30
comentariu scris de Dan Pop

Nefiind dintre aceia interesati in examinarea jumatatii goale a paharului, nu pot decit sa fiu de acord cu alegerea lui Andrei. Mi-a placut si scena surprinsa de Corneliu Munteanu, mita aia e de milioane.

08 Aug 2010, ora 3:37
comentariu scris de Cristian Tomoiala

Natalia, desi n-am fost acolo, as baga mana in foc sa spun ca a fost un instantaneu 'furat' si mai mult, cati dintre noi ar fi avut acelasi control sa taie cadrul atat de bine, dolarul, fundalul si anuntul, nu o ridic in slavi. Am vazut si instataneele celorlalti. Crezi ca e suficient sa faci clik la momentul potrivit si-atat? daca faci poze da, cica ar fi fost sa fie un concurs de fotografie

08 Aug 2010, ora 11:01
comentariu scris de Ana Maria

Felicitari castigatorului:)! Imi place mesajul transmis, copilaresc si optimist. In privinta calitatilor tehnice, poate ar fi trebuit un pic prelucrata - luminozitate, culori mai saturate si crop dreapta/jos. Evident ca, indiferent de cine ar fi fost ales, tot ar fi aparut cativa ''maestri'', dornici sa vocifereze...

08 Aug 2010, ora 19:00
comentariu scris de Cristian Tomoiala

da, mari maestrii in viata :)) M-am enervat ca s-au trecut cu vederea incadrarea, abordarea subiectului si tehnica. Pana la urma aici ne intalnim sa ne simtim bine si sa impartim dragostea pt. fotografie. Respect decizia ta Andrei si felicitari castigatorului! Flori nu judeca un om doar dupa o fotografie. Ia da un search pe google!

08 Aug 2010, ora 22:39
comentariu scris de Motaianu Mihaela

Multumesc celor care au apreciat fotografia mea! Este absolut firesc sa fie pareri pro si contra imaginii selectate. Acum va intra in competitia internationala. Dupa cum stim cu totii PHOTOWALK reuneste pasionatii de fotografie din mai multe tari, oameni dornici sa se exprime prin intermediul fotografiei. Chemarea la aceasta actiune de catre Andrei a fost foarte bine primita, insa a intrat in contradictie cu alegerea traseului. Daca scopul acestei excursii era "o imagine frumoasa si optimista despre lumea nostra" atunci traseul a fost nepotrivit, limitand astfel sansele participantilor de a se putea exprima prin fotografie. Traseul ales, nu punea intr-o lumina foarte buna "imaginea tarii", insa ne arata realitatea! Avem aici 2 puncte de vedere: 1-Fotografia ca mijloc de exprimare sau 2-Romania/Bucuresti in fotografii. Poate data viitoare ne vom stabili un scop comun. Felicitari tuturor celor care au postat imagini, acesta era si motivul participarii! Pacat ca dintre cei 50 nu au pus toti fotografii!

08 Aug 2010, ora 22:56
comentariu scris de Alexandru

Felicitari!

08 Aug 2010, ora 23:18
comentariu scris de Cristian Ivan

Ma bucur ca pana la urma a iesit la iveala adevarul absolut: oricine centreaza subiectul trebuie sa fie in mod cert novice in fotografie :)

09 Aug 2010, ora 0:24
comentariu scris de Cosmin Andrei

Mihaela, de ce pleci de la premisa ca traseul nu a fost chiar cea mai buna alegere pentru relevarea unei imagini frumoase? Emotie, veselie, inedit, chiar si tot felul de nunante de culoare locala ar cam fi fost de gasit prin zona,cred... si oare nu asta era de cautat? Poate, totusi subiectul(atunci cand exista si merita surprins) e mai important decat dorinta exprimarii personale prin fotografie. Sigur, e bine sa ai si o pregatire tehnica decenta care sa-ti permita sa-l conturezi si sa-i pui tu anume accente dar imi pare ca lucrul asta are o importanta mult mai mica in comparatie cu subiectul in sine. Cat despre photowalk, pai poza castigatoare de anul trecut are o tona de veselie, comunicare cu privitorul, inedit, are culoare locala(dar nu stralucitoare, nu epatanta, nu extraordinara!) si da, sta bine si tehnic... p.s. Imi cer scuze ca imi permit sa comentez de pe margine dar chiar mi se pare ca Andrei a facut o alegere buna. Mi-as fi dorit sa fi avut variante ale momentului si sa aiba si de unde sa aleaga ceva mai matur dpdv tehnic dar se pare ca n-a fost sa fie (am mai vazut o imagine -un pic mai buna tehnic- a cuplului dar deja impingeau amandoi la carucior si transmitea cu totul altceva .. efort, staruinta, etc.)

09 Aug 2010, ora 15:34
comentariu scris de Natalia

Da, ai dreptate, Cristian,nu fiecare dintre noi ar fi putut sa o construiasca anume asa, comentariul meu ref la poza Mihaelei e cam nefiltrat si subiectiv; acum sa vedem ce se intampla mai departe cu fotografia "noastra" castigatoare :)

09 Aug 2010, ora 20:04
comentariu scris de Ana Maria

Cosmin, e evident ca unora le e greu sa depaseasca momentul si atunci blameaza ba traseul, ba alegerea lui Andrei. E hilar. Toti au avut sanse egale cand au pornit in aventura asta; ceea ce i-a limitat a fost propria viziune:). Numai bine!:)

09 Aug 2010, ora 20:35
comentariu scris de Andrei Bîrsan

Cand am ales traseul excursiei nu m-am gandit la imaginea Bucurestiului si a Romaniei. La fel si cand am facut prima selectie de fotografii. S-a nimerit sa vad la televizorul balciul cu frunza si o groaza de comentarii si interpretari. Ba chiar voci care zic ca este bine sa fie scandal ca atragem atentia. Cam mult atragem atentia, vezi tiganii din Franta. Chiar daca vrem sau nu suntem Bucuresteni si Romani. Asa cum tinem la familia noastra, la marca aparatului foto sau a telefonului ar trebui sa tinem si la Bucuresti si Romania. Noi suntem Bucuresti, noi suntem Romania. Din pacate de multe ori punem egal intre politicieni si Bucuresti sau Romania. Haideti, atat cat putem, sa promovam o imagine pozitiva a noastra pentru ca in final a noastra este. Sunt detui care si-au facut o meserie din a denigra Bucurestiul si Romania. Haideti macar sa nu vorbim de rau daca altfel nu se poate.

09 Aug 2010, ora 20:37
comentariu scris de Andrei Bîrsan

Imi cer scuze participantilor ca nu am stabilit de la inceput regulile dupa care va fi aleasa fotografia.

09 Aug 2010, ora 21:09
comentariu scris de Cornel Hlupina

Mihaela are dreptate. Era bine de stiut care este scopul nostru nostru comun. Ca si ea, unii au crezut ca participam la un concurs cu "tema libera". Scopul parea a fi ca fotografia aleasa de Andrei sa aiba sanse reale de a aspira la castigarea unui premiu. Daca cea aleasa a fost postata fara a fi recadrata sansele ei sunt mult reduse, chiar daca subiectul este, dintre toate cele abordate, cel mai generos, cu adevarat pozitiv. Ramane totusi o intrebare, a fotografia tigani in Romania, a posta astfel de imagini pe orasul.ro, este un gest care corespunde scopului nostru comun sau nu? Pentru ca vrem sau nu sa recunoastem ei reprezinta nu numai din punct de vedere fotografic, un subiect inepuizabil, la care organizatorii concursului, americani de dincolo de ocean, sunt mult mai putin sensibili decat "prietenii" nostri", francezii.

09 Aug 2010, ora 22:42
comentariu scris de Cornel Hlupina

Scuze, Andrei. Adaugam comentariul precedent exact in clipa cand aparut pe ecran al doilea dintre comentariile tale. Asa ca ce am spus la inceput este deja nepotrivit. Dar ar mai fi ceva de adaugat: e pacat ca 27 dintre cei inscrisi in concurs nu si-au facut timp sa posteze cate o fotografie sau nu au avut curaj sa o faca. Si iarasi este pacat ca o parte dintre cei de la care am putea invata ce este aceea o fotografie apta de o competitie, cum ar fi Mirela Momanu, Andrei Pandele, Claudiu Galmeanu sau Marian Tanase au participat la concurs dar nu au postat nici o imagine realizata in aceasta excursie pe orasul.ro.

10 Aug 2010, ora 12:19
comentariu scris de Florica Jianu

intrebare pentru cristi ivan: tu ce ce nu centrezi subiectele ?

Adauga un comentariu

Cautare