Bucurestiul ascuns

Bucureştiul ascuns. Fişe pentru o tomografie urbană

Fără a oferi trasee secrete ale oraşului şi fără a prezenta monumente şi semne ale unui trecut glorificat, albumul surprinde atmosfera unui Bucureşti actual, divers şi fragmentat, un Bucureşti al străzilor laterale şi al zonelor mai puţin vizitate. Îi vizează în special pe toţi cei interesaţi de ineditul oraşului, de explorarea curioasă şi dinamică a lui, sub fascinaţia absurdului, a detaliilor fermecătoare sau provocatoare.

Bucurestiul ascuns

 

“Bucureştiul ascuns” conturează grafic o serie de „geografii imaginare”, modelate prin memorie, prin relaţii afective şi întâmplări fericite (sau nu). Atât imaginile, cât şi textele sunt astfel mărturii ale unei implicări subiective în viaţa oraşului, în spaţiile sale ascunse privirii obosite de rutină.

Bucurestiul ascuns

Lansarea volumului la ARCUB, arh. Dorin Stefan si Bruno Andresoiu, 14 aprilie 2011

Temele care structurează consistentul material vizual (cu fotografii realizate de Bruno Andreşoiu, Viorica Buică şi Andrei Creangă) sunt: „Bucureştiul cel văzut de sus”, „Vremea iederei (vegetaţie subversivă şi dezordine aparentă)”, „Pitoresc şi mitocănie”, „Iubire şi calcane”, „Geografii tactile”, „Să mai filozofăm puţin despre Bucureşti (sau versiunea soft a unei puneri în problemă mult mai complexă”), „După blocuri”, „Sus-jos”, „Istoria şi teoria nemonumentului bucureştenesc”, toate jonglând în mod creativ cu poezia, ironia, traumele şi bucuriile acestui oraş, (mereu) prins între Orient şi Occident.

Imaginile sunt însoţite de texte inspirate de expresivitatea Bucureştiului pe care le semnează arhitecţii Mariana Celac, Dorin Ştefan, Catrinel Negru şi Bruno Andreşoiu.

puteti rasfoi cateva pagini aici:
http://blog.igloo.ro/2011/04/bucurestiul-ascuns-fise-pentru-o-tomografie-urbana/

Comentarii (1)

18 Apr 2011, ora 18:50
comentariu scris de Andrei Bîrsan

Textul de mai sus este din prezentarea oficiala. Parerea mea: m-am asteptat sa fie o carte academica, cu fotografii perfecte, doar este facuta de arhitecti, nu? La prima vedere par fotografii facute la intamplare, din fuga dar nu este asa. Este o carte care trebuie sa o rasfoiesti pe indelete, sa te bucuri de text si de fiecare imagine in parte.

Adauga un comentariu

Cautare