Articole

Placerea de a filma full HD cu NEX5

Filmare cu DSLR-ul? Asta-i blasfemie, zau asa! asa s-a spus acum aproape 3 ani cand Nikon a introdus pentru prima data filmarea la un DSLR, la D90. Aparut in august 2008 era primul DSLR care putea filma HD. Radu Niculescu ni l-a prezentat in premiera in excursia de la Grivitei.

Bucurestiul ascuns

Bucurestiul ascunsFără a oferi trasee secrete ale oraşului şi fără a prezenta monumente şi semne ale unui trecut glorificat, albumul surprinde atmosfera unui Bucureşti actual, divers şi fragmentat, un Bucureşti al străzilor laterale şi al zonelor mai puţin vizitate.

Peste gard cu NEX-5

Ecranul rabatabil nu mai este un moft sau o margica a aparatelor foto compacte. Sony NEX-5 cu al sau APS-C senzor este un compact cu “inima” de DSLR la care ecranul rabatabil este o necesitate.

Maraton fotografic

Fotogenica, un maraton fotografic unde timp de 3 zile participantii vor “respira” numai fotografie, reuneste in acelasi timp si loc expertiza, talentele si ingeniozitatea persoanelor pasionate de fotografie si unde participantii vor intalni unii dintre cei mai cunoscuti fotografi ai momentului, buni speakeri cu experienta didactica si de business.

Gambrinus

gambrinus"Mergand asa, ajung [Mache si Lache] in Piata Teatrului...
Lache zice:
-Hai sa bem o bere la Gambrinus...
-Intarziem Lache...
-Lasa monser, stiu eu...Numa cate o bere..."
I.L.Caragiale - O lacuna (Universul 1900)

Panorame direct cu Sony NEX-5

Acum 10 ani mi-am cumparat primul aparat foto digital, un Canon PowerShot A10, l-am luat din Germania,  in Romania acelor ani era dublu la pret, asa eram noi atunci, mult mai bogati.

Arta de a privi imaginea nu poate fi dobandita decat privind imagini

dinu lazarExista pe net niste locuri superbe, si, dintre ele, pentru fotografi si nu numai, unul care merita de vazut mereu; acea adunare de ganduri si stari si senzatii si invataminte de la www.PhotoQuotes.com/; tocmai cand ma gandeam sa nu dau nici un citat de acolo, m-a lovit un gand al unuia Jouhar, care spunea ca "arta de a privi imaginea nu poate fi dobandita decat privind imagini".

RICOH GX200 - Un mic eseu

Tot timpul este asupra mea, nu plec nicaieri fara el. Deja aparatul mare, DSLR-ul, il folosesc numai pentru comenzi speciale, in nici un caz pentru fotografia de strada.

Marele avantaj este ca nimeni, vazandu-ma cu el la ochi, nu ma ia in serios. Astfel pot face cadrele dorite fara sa atrag atentia si fara ca subiectul fotografiat sa-si schimbe atitudinea din cauza mea. Este o conditie importanta pentru fotografia de strada.

HDR direct in aparatul foto Sony NEX-5.

Primele fotografii HDR expuse de catre membrii Asociatiei Bucurestiul meu drag au fost in expozitiile din 2008, Cristi Ivan si Claudiu Gilmeanu, fotografii cu impact vizual mare.

Cele mai vechi si mai frumoase panorame fotografice ale Bucurestilor

Cele frumoase panorame ale Bucurestilor

Aparuta in editura Art Historia Cele mai vechi si mai frumoase panorame fotografice ale Bucurestilor contine o selectie de 16 panorame fotografice ale Capitalei in perioada 1856-1877.
Pagini: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Cautare